12 pași către o alimentație raw

Victoria Boutenko

12 pasi catre o alimentatie raw. Cum sa pui capat dependentei de mancarea gatitaAceasta este Biblia celor care au adoptat alimentatia fara foc – apreciaza un reputat specialist in biochimia cuantica a nutritiei, Ralph Anderson. Intr-adevar, Victoria Boutenko reuseste sa intocmeasca o lucrare fundamentala nu numai pentru persoanele care vor sa adopte o alimentatie sanatoasa, ci si pentru cei doritori de a imbratisa un nou stil de viata – un stil care, pe langa vitalitate si forta fizica sporite, asigura o stare sufleteasca ameliorata si o atitudine nobila, altruista, fata de semeni. Povestea incercarilor pe care le-au avut de infruntat membrii familiei Boutenko pentru a trece la raw food si progresul inregistrat de ei se constituie intr-un model, autoarea izbutind o scriere foarte personala si extrem de sincera. Date fiind atasamentul la valorile culturale, presiunile sociale si programarea inca de la nastere, hrana gatita este o dependenta ce ar trebui depasita. Telul constituindu-l, desigur, o sanatate fizica si psihica pe care „hrana vie“ are potentialul de a o ameliora intr-un mod spectaculos. Tocmai din pricina dependentei de hrana traditionala, adoptarea dietei raw nu se dovedeste simpla, incepatorii avand nevoie de un program bine gandit, care sa-I sprijine efectiv. Aici, aportul autoarei nu are egal: programul concret, in 12 pasi, conceput si predat de ea, ajuta nemijlocit mii de cursanti de pe tot mapamondul.
46,00 RON
SKU
9786064402080
Duminica la prânz de Laura Laurențiu

Duminica la prânz

Gătește din inimă. Rețete delicioase și sănătoase de Denisa Ratulea

Gătește din inimă. Rețete delicioase și sănătoase

12 pasi catre o alimentatie raw. Cum sa pui capat dependentei de mancarea gatita

Aceasta este Biblia celor care au adoptat alimentatia fara foc – apreciaza un reputat specialist in biochimia cuantica a nutritiei, Ralph Anderson. Intr-adevar, Victoria Boutenko reuseste sa intocmeasca o lucrare fundamentala nu numai pentru persoanele care vor sa adopte o alimentatie sanatoasa, ci si pentru cei doritori de a imbratisa un nou stil de viata – un stil care, pe langa vitalitate si forta fizica sporite, asigura o stare sufleteasca ameliorata si o atitudine nobila, altruista, fata de semeni. Povestea incercarilor pe care le-au avut de infruntat membrii familiei Boutenko pentru a trece la raw food si progresul inregistrat de ei se constituie intr-un model, autoarea izbutind o scriere foarte personala si extrem de sincera. Date fiind atasamentul la valorile culturale, presiunile sociale si programarea inca de la nastere, hrana gatita este o dependenta ce ar trebui depasita. Telul constituindu-l, desigur, o sanatate fizica si psihica pe care „hrana vie“ are potentialul de a o ameliora intr-un mod spectaculos. Tocmai din pricina dependentei de hrana traditionala, adoptarea dietei raw nu se dovedeste simpla, incepatorii avand nevoie de un program bine gandit, care sa-I sprijine efectiv. Aici, aportul autoarei nu are egal: programul concret, in 12 pasi, conceput si predat de ea, ajuta nemijlocit mii de cursanti de pe tot mapamondul.
 
Victoria Boutenko merita cu prisosinta un loc de cinste in panteonul literaturii raw food... Multitudinea de informatii oferite deschide calea unei ample discutii privind gandirea conventionala cu privire la dieta optima a rasei noastre. - Dr. Gert Schuitemaker, fondator al Ortho Institute of Europe, Olanda, si presedinte al International Society for Orthomolecular Medicine, Canada
 
Publicata in peste 25 de limbi, cartea a devenit un bestseller, cu 250 000 de exemplare vandute... Dovedind o bunatate rara, autoarea il ia de mana pe cititor, ii arata tinta si il calauzeste printre obstacolele ivite in cale. Nu exista indoiala ca acesta va urma neabatut drumul – iar trupul sau isi va revela curand intregul potential. - Jerusalem Post, 27 februarie 2011

Fragment din cartea "12 pasi catre o alimentatie raw" de Victoria Boutenko:

"FAMILIA MEA S-A LOVIT de numeroase obstacole din momentul adoptarii dietei cu hrana fara foc. Dupa cativa ani de cand eram consumatori de raw food, fiecare dintre noi a inceput sa aiba senzatia ca a ajuns intr-un punct mort, in care procesul de insanatosire a stagnat, ba chiar a dat inapoi. La aproximativ sapte ani de dieta exclusiv raw, uneori, din ce in ce mai des, ne simteam nemultumiti de programul nostru alimentar. Eu incepusem sa am o senzatie de greutate in stomac dupa ce mancam aproape orice fel de alimente crude, mai ales daca era vorba de o salata cu sos. Din aceasta cauza am ales sa consum mai putine legume verzi, compensand prin mai multe alune si seminte. Am inceput sa ma ingras, iar sotul meu, sa albeasca tot mai vizibil.
Membrii familiei mele devenisera dezorientati in privinta dietei adoptate si deseori pareau sa puna intrebarea: „Ce ar trebui sa mancam, de fapt?" Aveam momente ciudate, cand ne bantuia foamea, dar nu simteam dorinta de a manca niciun aliment care ne era „permis" in dieta tipica raw: legume, fructe, alune, seminte, cereale, germeni sau fructe uscate. Salatele (cu sosuri), desi delicioase, ne dadeau o stare de oboseala, de somnolenta. Ne simteam prinsi intr-o capcana. Mi-l amintesc pe Igor uitandu-se in frigider si spunand iar si iar: „Mi-as dori sa vreau sa mananc ce avem aici." Totusi, astfel de perioade nu durau mult. Le puneam pe seama stresului, a faptului ca mancam in exces si reuseam sa ne refacem apetitul prin post, exercitii fizice, drumetii sau lucrand mai mult. Familia mea credea cu tarie ca hrana fara foc era singura cale de urmat. Prin urmare, ne incurajam unii pe altii sa nu ne dam batuti, indiferent ce avea sa se intample, gasind mereu noi strategii, noi trucuri."
Mai multe informații
ISBN 9786064402080
Editura Curtea Veche
Data apariției 1 ian. 2019
Pagini 272
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă creați un cont