Facebook Pixel

Jocul vieții și cum să-l jucăm. Ediția a II-are vizuită

Florence Scovel Shinn

Multa lume considera viata o lupta, dar ea nu este o lupta, ci un joc. Insa unul care nu poate fi jucat cu succes fara cunoasterea legii spirituale. […] Pentru a juca cu succes jocul vietii, trebuie sa ne antrenam facultatea de a ne imagina. Un om cu aceasta abilitate, antrenat sa isi imagineze doar binele, va atrage in viata sa „toate dreptele dorinte ale inimii“ – sanatate, bogatie, iubire, prieteni, expresia perfecta a sinelui, idealurile cele mai inalte.
24,90 RON
SKU
9786063331008
Viața după moarte. Puterea dovezilor de Deepak Chopra

Viața după moarte. Puterea dovezilor

Învață cum să lucrezi cu cristalele în 21 de zile de Judy Hall

Învață cum să lucrezi cu cristalele în 21 de zile

Multa lume considera viata o lupta, dar ea nu este o lupta, ci un joc. Insa unul care nu poate fi jucat cu succes fara cunoasterea legii spirituale. […] Pentru a juca cu succes jocul vietii, trebuie sa ne antrenam facultatea de a ne imagina. Un om cu aceasta abilitate, antrenat sa isi imagineze doar binele, va atrage in viata sa „toate dreptele dorinte ale inimii“ – sanatate, bogatie, iubire, prieteni, expresia perfecta a sinelui, idealurile cele mai inalte. (Florence Scovel Shinn)
 
FLORENCE SCOVEL SHINN, pe care multi o includ in galeria scriitorilor din care fac parte James Allen, Wallace D. Wattles si Napoleon Hill, a fost o sustinatoare de marca a puterii gandurilor, pledand pentru teoria conform careia viata e un joc si, pentru a-l juca bine, trebuie sa intelegi legile universale care il guverneaza. Poate fi considerata unul dintre cei mai populari profesori de teoria succesului din secolul XX. De aceeasi autoare: Cuvantul e o bagheta magica (1928), Usa secreta spre succes (1940), Puterea cuvantului rostit (1945).

Fragment din volumul "Jocul vietii si cum sa-l jucam" de Florence Scovel Shinn:
 
"Urmati calea iubirii si lucrurile se vor aduna, caci Dumnezeu este iubire si Dumnezeu este resursa; urmati calea egoismului si a lacomiei, si resursa va disparea sau veti fi separati de ea. 
Spre exemplu, cunosc o doamna foarte bogata care isi tezauriza veniturile. Rareori daruia cate ceva, dar cumpara incontinuu lucruri pentru sine. 
Ii placeau indeosebi colierele si o prietena a intrebat-o odata cate avea. I-a raspuns ca avea saizeci si sapte. Le cumpara si le punea la pastrare, invelite cu grija in hartie de matase. Ar fi fost legitim sa foloseasca acele coliere, insa ea incalca „legea utilizarii". Sifonierul ii era plin cu haine pe care nu le imbraca niciodata si cu bijuterii care nu vazusera niciodata lumina zilei. Bratele acestei persoane paralizau progresiv din cauza atator lucruri pe care le avea si, in cele din urma, a fost considerata incapabila sa se ingrijeasca de propria avere, care a fost data altora spre administrare. 
Astfel, omul, ignorand legea, isi provoaca propria distrugere.
Toate bolile, toata nefericirea provin din incalcarea legil iubirii. Bumerangurile de ura, ranchiuna si critica ale omului se intorc incarcate de boala si durere. Iubirea pare a fi o arta aproape pierduta, dar omul care cunoaste legea spirituala stie ca ea trebuie recucerita, deoarece, fara iubire, el „devine ca arama sunatoare si talgerele zornaitoarea”. 
Spre exemplu, am avut o eleva care a venit la mine luni de zile pentru a-si curata constiinta de ranchiuna. Dupa o vreme, a ajuns la un punct in care purta ranchiuna unei singure femei, dar acea unica femeie ii dadea mult de furca. Incetul cu incetul, ea si-a gasit echilibrul si armonia, iar intr-o zi resentimentul se sterse. 
Intra radiind si exclama: „Nici nu va puteti inchipui ceea ce simt! Aceasta femeie mi-a spus ceva dezagreabil si, in loc sa fiu furioasa, eu am fost iubitoare si blanda, iar ea s-a scuzat si a fost deosebit de draguta cu mine. Nimeni nu isi poate imagina miraculoasa usurinta pe care o simt in mine!"”
lubirea si bunavointa sunt inestimabile in afaceri. 
De exemplu, o femeie a venit sa mi se planga de patroana ei. Spunea ca era o persoana rece si critica si stia ca nu o voia pe acel post. 
„Bine, i-am spus, saluta Divinitatea din femeie si trimite-i ganduri de iubire!"
Ea imi raspunse: „Imposibil, este o femeie de marmura!"”
Mai multe informații
Autor Florence Scovel Shinn
ISBN 9786063331008
Editura Litera
Data apariției 1 ian. 2018
Colecția Introspectiv
Pagini 125
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă creați un cont