Facebook Pixel

Aurul nebunilor

Gillian Tett

Multi dintre noi ne-am scarpinat in cap (ori mai degraba ne-am smuls parul, ca sa fim mai exacti) incercand sa intelegem cine, ce, unde, cum si cand a declansat marea cadere financiara in care ne aflam. Raspunsurile au fost rare si explicatiile, intesate cu termeni financiari abstracti, greu de inteles.Gillian Tett, jurnalista la "Financial Times", are remarcabilul dar de a face si cel mai neexperimentat cititor sa inteleaga o intreaga serie de termeni economici complicati.
34,00 RON
SKU
9786069304662
Opriți această depresiune - Acum! de Paul Krugman

Opriți această depresiune - Acum!

Blythe Masters. Femeia care a inventat armele financiare de distrugere

Blythe Masters. Femeia care a inventat armele financiare de distrugere în masă!

Multi dintre noi ne-am scarpinat in cap (ori mai degraba ne-am smuls parul, ca sa fim mai exacti) incercand sa intelegem cine, ce, unde, cum si cand a declansat marea cadere financiara in care ne aflam. Raspunsurile au fost rare si explicatiile, intesate cu termeni financiari abstracti, greu de inteles.

Gillian Tett, jurnalista la "Financial Times", are remarcabilul dar de a face si cel mai neexperimentat cititor sa inteleaga o intreaga serie de termeni economici complicati.

Aurul nebunilor prezinta, intr-un limbaj accesibil, manevrele „banking-ului din umbra”, prin care geniile ingineriei financiare din grupul JP Morgan au reusit sa inventeze riscul fara riscuri, permitand pomparea unui capital enorm in economie, intr-o incercare menita sa aduca beneficii tuturor.

Totul s-a sfarsit cand rivalii celor de la Morgan au combinat noile instrumente financiare cu nebunia creditelor ipotecare extrem de laxe, fara a lua in considerare posibilele efecte, lasandu-ne sa ne zbatem in norul toxic al lacomiei nestavilite de legi.
Mai multe informații
Autor Gillian Tett
ISBN 9786069304662
Editura Philobia
Data apariției 1 ian. 2011
Colecția Anchete
Pagini 408
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă creați un cont