Facebook Pixel

Cine a fost Charles Darwin?

Deborah Hopkinson

Un baietel caruia ii placea sa colectioneze insecte mult mai mult decat sa mearga la scoala Un pasager (cu rau de mare) care a calatorit in jurul lumii intr-un voiaj ce a durat cinci ani Savantul care, formuland teoria evolutionista, a declansat o „revolutie a gandirii" Toate cele de mai sus! Afla mai multe despre adevaratul Charles Darwin din aceasta biografie amuzanta si minunat ilustrata!
19,00 RON
SKU
9786068780795
Cine a fost Isaac Newton? de Janet B. Pascal

Cine a fost Isaac Newton?

Cine a fost Pablo Picasso? de ***

Cine a fost Pablo Picasso?

    Un baietel caruia ii placea sa colectioneze insecte mult mai mult decat sa mearga la scoala 
    Un pasager (cu rau de mare) care a calatorit in jurul lumii intr-un voiaj ce a durat cinci ani 
    Savantul care, formuland teoria evolutionista, a declansat o „revolutie a gandirii" 
    Toate cele de mai sus!
    Afla mai multe despre adevaratul Charles Darwin din aceasta biografie amuzanta si minunat ilustrata! 

    Fragment din volum:
 
    “Dar in secret, Charles incerca sa dezlege un mister stiintific. Nu indraznea sa spuna nimanui la ce lucra. Aproape toti oamenii pe care-i cunostea Charles credeau ca Dumnezeu crease lumea in numai sase zile. Ca primii cai si primele pasari aratau exact la fel la inceputul creatiei ca in timpul lui Charles. Oameni nu erau pregatiti sa accepte ideea ca lumea, asa cum stiau ei, fusese creata foarte incet... si ca era si acum in continua schimbare.
    In octombrie 1838, Charles construise o teorie despre cum se puteau schimba fiintele. Mare parte din gandirea lui era influentata de lectura unei carti despre populatiile umane.
    Charles si-a dat seama ca fiintele vii produc nenumarati urmasi. De exemplu, pasarile fac foar multi pui, insa lumea nu e coplesita de pasari. Nu exista resurse suficiente — destul spatiu sau destul hrana. — pentru toti puii. Unele pasari mor inain sa apuce sa faca pui. Altele traiesc mai mult. Sunt ma bine pregatite ca sa supravietuiasca si sa faca pui. 
    Charles stia ca exista multe mici diferente — sau variatiuni — intre indivizii aceleiasi specii. De exemplu, cintezoii din Insulele Galapagos probabil ca fusesera la un moment dat, cu foarte mult timp in urma, doar o singura specie, care popula toate insulele. Chiar si-asa, nu toti acei cintezoi aratau exact la fel. Unii dintre ei poate ca se nascusera cu ciocuri un pic mai groase decat ale celorlalti. Pe o insula unde principala sursa de hrana erau niste seminte tari, probabil ca cintezoilor cu ciocul mai gros le-a fost mai usor sa manance acele seminte decat celorlalti. Pasarilor cu ciocuri mai lungi si mai subtiri probabil ca le-a fost mai greu sa culeaga semintele de pe jos cu ciocul. Asa ca pe acea insula, era foarte posibil sa nu fi supravietuit prea mult cintezoii cu ciocuri lungi. Charles a inteles ca un cintezoi nu-si poate schimba forma ciocului pe durata vietii sale."
Mai multe informații
Autor Deborah Hopkinson
ISBN 9786068780795
Editura Pandora M
Data apariției 1 ian. 2016
Colecția Cine? Ce? Unde?
Pagini 110
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă creați un cont