Facebook Pixel

Dansul memoriei

Monica Pillat

In prima povestire, intitulata „In cusca libertatii“, Iunia, eleva in clasa a V-a, incearca sa dezlege misterul unui roman pe jumatate rupt, descoperit de ea in apropierea locuintei. Atmosfera de suspiciune si teroare a Romaniei anilor ’50-’60 este filtrata prin perceptia fetitei care ajunge treptat sa se initieze in arta supravietuirii. In cea de-a doua scriere, o versiune modificata a textului Drumul spre Emaus, aparut la Editura Vremea, 2002, Monica Pillat adopta formula jurnalului de ganduri, urmarind pelerinajul sufletului ei prin amintiri, vise de noapte, cugetari si reverii de o viata. Ambele proze se inspira din biografia autoarei, comunicandu-ne, prima, pe calea fictiunii, iar cea de-a doua, pe calea confesiunii directe, experienta captivitatii si solutia descatusarii spirituale. Memoria devine forta creatoare ce da sens timpului cu care danseaza.
39,90 RON
SKU
9786068977720
Zahei Orbul de Vasile Voiculescu

Zahei Orbul

Complicații inutile de Raluca Irimie

Complicații inutile

In prima povestire, intitulata „In cusca libertatii“, Iunia, eleva in clasa a V-a, incearca sa dezlege misterul unui roman pe jumatate rupt, descoperit de ea in apropierea locuintei. Atmosfera de suspiciune si teroare a Romaniei anilor ’50-’60 este filtrata prin perceptia fetitei care ajunge treptat sa se initieze in arta supravietuirii.
 
In cea de-a doua scriere, o versiune modificata a textului Drumul spre Emaus, aparut la Editura Vremea, 2002, Monica Pillat adopta formula jurnalului de ganduri, urmarind pelerinajul sufletului ei prin amintiri, vise de noapte, cugetari si reverii de o viata.
 
Ambele proze se inspira din biografia autoarei, comunicandu-ne, prima, pe calea fictiunii, iar cea de-a doua, pe calea confesiunii directe, experienta captivitatii si solutia descatusarii spirituale. Memoria devine forta creatoare ce da sens timpului cu care danseaza.
 
Monica Pillat – nepoata poetului Ion Pillat si a pictoritei Maria Pillat-Brates, fiica lui Dinu si a Corneliei Pillat, nascuta la 8 octombrie 1947, la Bucuresti. Membra a Uniunii Scriitorilor, la sectia poezie.
Absolventa a Facultatii de limbi germanice, sectia engleza-romana (1970). Doctorat in literatura comparata (1978). Profesor in domeniul literaturii engleze si americane, la Catedra de limbi straine a Institutului Pedagogic din Bucuresti (1970-1972) si apoi la Catedra de literatura engleza a Facultatii de limbi straine, Universitatea Bucuresti (1973-2005).

Mai multe informații
Autor Monica Pillat
ISBN 9786068977720
Editura Baroque Books & Arts
Data apariției 1 ian. 2020
Colecția Cadril
Pagini 180
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă creați un cont