Facebook Pixel

Un moment de ascensiune

Melinda Gates

Un moment de ascensiune. Cum emanciparea femeii schimba lumeaPovestea Melindei contine informatii uimitoare, atragand atentia asupra unor probleme vitale – de la casatoriile cu minore la interzicerea accesului la contraceptive si la inechitatea de gen la locul de munca. Si, pentru prima oara, scrie despre viata ei.Fete de nici zece ani, obligate sa se casatoreasca, femei carora le este interzis prin lege sa iasa pe strada daca se duc altundeva decat acasa sau la munca. Fiinte chinuite care nu stiu ce este odihna si nu au parte nici macar de o vorba buna din partea sotilor. Sunt doar cateva exemple, nu dintre cele mai socante, ale unei situatii inadmisibile: intr-o vreme in care conceptul de "emancipare a femeii“ a devenit ceva banal in unele medii occidentale, in alte zone din lume, femeile suporta nedreptati revoltatoare. Ele nu au niciun drept sa-si decida propria soarta.
55,00 RON
SKU
9786064404954
Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării de Carmine Gal

Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării

Gândirea în alb și negru. Povara alegerilor binare într-o lume complex

Gândirea în alb și negru. Povara alegerilor binare într-o lume complexă

Un moment de ascensiune. Cum emanciparea femeii schimba lumea

Povestea Melindei contine informatii uimitoare, atragand atentia asupra unor probleme vitale – de la casatoriile cu minore la interzicerea accesului la contraceptive si la inechitatea de gen la locul de munca. Si, pentru prima oara, scrie despre viata ei.

Fete de nici zece ani, obligate sa se casatoreasca, femei carora le este interzis prin lege sa iasa pe strada daca se duc altundeva decat acasa sau la munca. Fiinte chinuite care nu stiu ce este odihna si nu au parte nici macar de o vorba buna din partea sotilor. Sunt doar cateva exemple, nu dintre cele mai socante, ale unei situatii inadmisibile: intr-o vreme in care conceptul de "emancipare a femeii“ a devenit ceva banal in unele medii occidentale, in alte zone din lume, femeile suporta nedreptati revoltatoare. Ele nu au niciun drept sa-si decida propria soarta.

Este motivul pentru care Melinda Gates a pornit o campanie fara precedent de ajutorare a acestora, in tari din Africa si din Asia. O actiune care, dupa o sintagma deja celebra, se poate numi o adevarata "revolutie a inimii“. Autoarea nu numai ca ofera sprijin material femeilor din mediile defavorizate, dar si traieste si munceste cot la cot cu ele, pentru a le intelege mai bine nevoile si aspiratiile.

Un puternic, emotionant si plin de modestie indemn la lupta. - Tara Westover

Mai multe informații
Autor Melinda Gates
ISBN 9786064404954
Editura Curtea Veche
Data apariției 1 ian. 2020
Pagini 288
Scrie o recenzie
Doar utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm să vă autentificați sau să vă creați un cont